фото:  Ralf Vandebergh , УикипедияАварията не е отстранена. Налягането в

...
фото:  Ralf Vandebergh , УикипедияАварията не е отстранена. Налягането в
Коментари Харесай

Все още има авария от пукнатината в МКС

фото:  Ralf Vandebergh, Уикипедия

Аварията не е отстранена. Налягането в междинната камера на модула " Звезда " в съветския отсек на Международната галактическа станция /МКС/ продължава да спада, съобщи ТАСС.

По думите на космонавта Сергей Рижиков продължава приключването на въздух, макар херметизацията, която беше осъществена върху откритите две пукнатини в корпуса, съобщи Българска телеграфна агенция.

" На борда налягането е 730 милиметра по живачния дирек, а в междинния отсек цената му е 678 милиметра " доложи космонавтът в Центъра за ръководство на полетите.

В петък той затвори люка на междинната камера за инспекция на херметичността при 730-731 милиметра живачен дирек. Миналата седмица съветските космонавти Рижиков и Куд-Сверчков организираха ремонтно възстановителни работи по корпуса на модула " Звезда ". Бяха нанесени три пласта херметична изолираност върху първата цепнатина, а във вторник започнаха да обработват и второто отверстие. В четвъртък космонавтите рапортуваха, че са завършили ремонтните работи по модула " Звезда ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР